Opis storitve - Fizioterapija Mirjana Krajnik

MIRJANA KRAJNIK
FIZIOTERAPIJA
Pojdi na vsebino

Opis storitve

O EMMETT tehniki
Tehnika EMMETT je posebna oblika telesne terapije. Izvaja se jo z lahnim  pritiskom prstov na specifične točke, poznane kot ‘Emmett točke’. Te točke niso enake tradicionalnim  energijskim/trigger točkam ali akupresurnim točkam ali katerimkoli  drugim točkam, ki so opisane v drugih terapijah. Pritisk, ki je potreben za stimulacijo  EMMETT točk ni nujno čvrst ali boleč. Za izrek ‘Brez bolečine ni uspeha’  v filozofiji tehnike EMMETT ni prostora.
Kaj je Emmett terapija?
Je zaporedje majhnih gibov na določenih točkah, ki aktivirajo in  re-aktivirajo mišični spomin. Če mišica doživi travmo (nesrečo), šok ali  poškodbo, se mišična vlakna napnejo, da zaščitijo to področje. Z Emmett  terapijo izvedemo sekvenco gibov ali potez ('switch'), ki v določenem  časovnem obdobju sporostijo to področje, ob tem se tkivo 'spomni', kaj  naj bi počelo.
EMMETT terapevt  je vešč:
- pravega pritiska na točko
- izvajanja v pravi smeri
- pravega časa izvajanja.
To je kombinacija elementov, prilagojena  vsakemu posamezniku, kar povzroči želene fizične spremembe. Kljub temu, da je velikokrat kombinirana  z drugimi tehnikami, tehnika EMMETT učinkuje in je učinkovita terapija  sama po sebi.
Kako izgleda Emmett tretma?
- Klient lahko sedi, stoji ali leži
- Lahko se izvaja kot samostojna terapija ali v kombinaciji z drugimi tehnikami
- Izvaja se direktno na koži ali preko obleke
- Tretma traja od 10 do 30 minut, če je  tehnika EMMETT uporabljena samostojno; če je kombinirana s sproščujočo  masažo ali drugimi terapijami pa lahko traja tudi dlje časa.
Kako deluje?
Emmett tehnika uporablja kožo kot nekakšen   zaslon na dotik, izredno občutljivo, zato za   aktivacijo potrebuje le rahel dotik. Rahel dotik   s prstom na funkcijsko tipko in tako se vam   odpre želena aplikacija. Podobno reagira tudi   naše telo ob aktivaciji specifičnih Emmett točk.
Emmett tehnika uporablja direktne impulze na   mišice in kite, preko fascije. Živčni sistem   vodi preko stimulacije fascije v možgane, ki   prenesejo korigirane informacije na ta način se   lahko odpravijo blokade, tako telo lahko v   najkrajšem času zopet vzpostavi ravnovesje.   Rezultat je navadno takoj občuten oz. viden s   pozitivnim odzivom telesa.
Kako se izvaja?
                            
Menijo, da tehnika EMMETT omogoča  komunikacijo s telesom na način, ki je opisan v literaturi kot ‘analiza  kritične točke’: ‘V vsakem visoko kompleksnem sistemu je  posebna kritična točka, na katero bo najmanjši pritisk povzročil veliko  spremembo v sistemu.’ Terapevt tehnike EMMETT se lahko  primerja z električarjem, ki zna poiskati te kritične točke in jih s  pravilno stimulacijo vrniti v prvotno stanje. Živčni sistem in možgani z zaznavo  stimulacije pošljejo nov odziv, ki bo vplival na stanje prizadetega dela  telesa. Rezultat je pogosta takojšnja fizična  sprememba. Posebne jezikovne sposobnosti so  vključene v zdravljenje, da bi okrepile pozitivne fizične spremembe, ki  močno izboljšajo terapevtski izid.

Emmett Tehnika je bila prvič uvedena v Slovenijo 2015. Rastoča  popularnost te tehnike prispeva k temu, da je zanimiva široki populaciji  terapevtov ter zdravstvenim in kineziološkim profesionalcem.

TERAPIJA S SVETLOBO BIOPTRON
Za hitrejše zdravljenje in lajšanje bolečin
Bioptron je varna, učinkovita in ekonomična terapija za kogarkoli, kjerkoli in kadarkoli.
Sistem svetlobne terapije Bioptron je klinično testiran, dokazan in certificiran za medicinsko zdravljenje:
- bolečine
- ran
- dermatoloških motenj in težav s kožo
- sezonske motnje razpoloženja (SAD)

Tehnologija, nagrajena z Nobelovo nagrado, učinkovito zdravi in preprečuje nastanek številnih zdravstvenih stanj, kot so:
  • kronična bolečina
  • bolečine v vratu in hrbtu
  • rane/brazgotin
  • akne in luskavica
  • športne poškodbe
  • staranje
  • vnetje  
  • artritis
  • imunski sistem
  • sezonske motnje razpoloženja

KINESIOTAPING
Kinesiotaping je metoda, kjer mišicam  in drugim tkivom s pomočjo pravilne namestitve elastičnega traku  omogočimo optimalno gibljivost, nudimo mišicam oporo, izboljšamo pretok krvi in limfe, zmanjšamo bolečino in oteklino, zmanjšamo vnetje, znižamo presežek toplote in kemičnih snovi v tkivu.
Elastični trak je po teži, gostoti in elastičnosti podoben koži, ne vsebuje lateksa, je voodoodporen, omogoča nemoteno delovanje funkcije kože, deluje kot limfna drenaža, ne vsebuje zdravil in kemičnih snovi.
Pravilna namestitev traku omogoča mišičnemu sistemu bio-mehanično zdravljenje,dvigne podkožje in ustvari optimalne pogoje za funkcijo mišice.
Primeren je za bolnike z mišičnimi, limfnimi težavami, po poškodbah, degenerativnimi težavami in športnike.
FIZIOTERAPIJA MIRJANA KRAJNIK
Ordinacija Žiri
ZP Žiri, Trg svobode 9, Žiri  
tel: 05/902-58-60
mirjana.krajnik@gmail.com
DŠ: 88787532
Nazaj na vsebino